Milyen előnyökkel jár egy ERP rendszer bevezetése?

main-img

Vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetésével új szintre emelhető egy vállalkozás hatékonysága. Hogyan könnyíti meg a vezetőség és a munkatársak mindennapjait egy jól megválasztott ERP szoftver használata? Íme 5 érv!

1. Időt és pénzt spórol az automatizációval

Legyen szó számlázásról vagy a raktárkészlet nyilvántartásáról, illetve bármilyen adminisztrációs teendőről, ezen feladatok digitalizálásával, integrált kezelésével rengeteg értékes időt nyernek a vállalkozások. Az így kapott időt pedig természetesen hasznosabb dolgokra is lehet fordítani, mint Excel táblázatok töltögetésére vagy papírfecniken vezetett munkarendek tervezgetésére. Az ERP szoftverek lényegében cégekre szabott üzleti IT  rendszerek, amelyek segítségével minden vállalati folyamatot  elláthatnak a dolgozók.

2. Összehangolt munkafolyamatokat kínál

Ha egy vállalkozás rendszerszinten, teljes tudatossággal kezeli a napi teendőket, abból a cég minden dolgozója garantáltan profitál. Így az üzlet napról napra növekedhet, és mindenki pontosan tudni fogja a dolgát.

ERP rendszerben:

  • Mindenki látja a feladatait és a hozzájuk tartozó kiegészítő információkat.

  • Az alkalmazottak értesítést kapnak a közelgő határidőkről.

  • Minden adminisztratív feladat megoldható.

  • Az elérhető információknak köszönhetően senki nem dolgozik duplán.

TIPP: Az Asana és az Everhour, illetve a hasonló projektmenedzsment szoftverek átmenetileg segíthetnek a munkarend megtervezésében és a munkaidő mérésében, azonban egy vállalatirányítási rendszer A-tól Z-ig minden szükséges logisztikai funkciót is tartalmaz – így ezerféle manuális összesítő táblázat helyett  egyetlen kiforrott ERP szoftver is elég a munkafolyamatok menedzseléséhez.

3. Valós idejű (real time) információt biztosít

A home office korszak és a hibrid munkavégzés berobbanásával már elengedhetetlen, hogy a munkához szükséges adatokhoz online is hozzáférjen a csapat. Egy hatékony ERP rendszer pedig nemcsak online elérhető, valós idejű infót mutat, hanem az adatok alapján átfogó statisztikát  készít például a készletkezelésről és a pénzügyekről is.

4. A cég irányítását szabályok és rendszerek veszik át

Kis- és középvállalkozások esetében a tulajdonosi, vagy 1-2 személyen alapuló vezetés helyett ERP rendszerrel elérhető, hogy a vállalkozás irányítása bevált keretrendszereket és szabályokat követve történjen. Így a cégvezetőknek már “csak” a szabályrendszert kell megfelelően menedzselniük, aminek köszönhetően a cég magától, kiforrott gépezetként működtethető. Ez jelenti az egyetlen logikus lépést arra, hogy egy cég a kis- vagy középvállalat szerepéből kilépve szintet ugorjon, és egy modern KKV-vá vagy akár nagyvállalattá növekedhessen.

5. Megbízható adatvédelmet nyújt

Sajnos az adathalászat elleni védekezés egy soha véget nem érő játszma, de ajánlott mindent megtenni a céges dokumentumok védelme érdekében. Szerencsére a modern ERP szoftverek a legmagasabb szintű IT-védelemmel veszik fel a kesztyűt a biztonsági réseket kereső adathalászokkal szemben, így nem kell aggódni amiatt, hogy értékes üzleti információk illetéktelen kezekbe kerüljenek.

 

Egy idő után a kis- és nagyvállalkozások életében is eljön az idő, amikor rendszerszintű munka nélkül már nem lehet szintet lépni . A vállalatirányítási rendszer bevezetése az automazációs lehetőségeknek köszönhetően időt és energiát takarít meg, online hozzáférést kínál az adatokhoz, továbbá a céges adatok hatékony védelméről is gondoskodik.

Ajánlott Datatronic szolgáltatás a témához...