DCI - Datatronic Cloud
Infrastructure

Datatronic Cloud Infrastructure - DCI

A Datatronic Cloud szolgáltatás két adatközpontból érhető el, a nagytarcsai Berdo II Ipari parkból és a 11. kerületben a Hauszmann Alajos utcában lévő ATW székházból.

Cégünk nem egyszerű hoszting szolgáltató, hanem kifejezetten a legújabb Cloud technológiákat használó infrastruktúrák és alkalmazások érhetők el ügyfeleink részére.

Nézd meg szolgáltatásainkat!

Adatközpontjainkban cloud native technológiákat használunk, így gépparkunk cluster-es rendszerben üzemel, hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) alapokon. A HCI egy szoftver alapú megoldás, ami tartalmazza a klasszikus adatközpontok minden elemét, mint:

 

  • Storage virtualizáció
  • Compute virtualizáció
  • Network virtualizáció
  • Fejlett felügyeletet, beleértve az automatizálást
Adatközpontunkban a különböző rendszerek installálása Terraform deploymenttel történik, ezzel még komfortosabbá téve a használatát és az üzemeltetést.

Nézd meg szolgáltatásainkat!

Szolgáltatásaink

Virtuális gépek Linux és Windows
operációs rendszerekkel

Alap szolgáltatásaink között elérhetők a virtuális szerverek, különböző operációs rendszerekkel. A virtuális szerverek konfigurálása az Ön igényeinek megfelelően történik.

A Datatronic Microservice Cluster (DMC) szolgáltatás egy olyan különleges felhő szolgáltatás, amely Kubernetes alapú microservice technológiai háttérre épül, lehetővé téve a folyamatos magas rendelkezésre állást, a leállásmentes rendszerfrissítéseket és az automatikus szerver kapacitás allokációt. Ismerje meg a DMC előnyeit más felhő tárhelyekhez képest, és válassza a legmodernebb szerver technológiát vállalati rendszerei számára.

Adatbiztonság az egyik legfontosabb hívószó napjainkban. Ezt mi is így gondoljuk, ezért különféle backup megoldásokat szolgáltatunk ügyfeleinknek Oracle RMAN, Commvault és Veeam támogatással. Vállaljuk egyedi mentési stratégiák és DR site-ok megvalósítását. Megoldásainkról a Blog szekcióban olvashat bővebben. A piacon egyedülállóan ingyenes heti mentéseket készítünk a tőlünk bérelt rendszerekről.

Céges levelezés

Szolgáltatásaink között elérhető a céges levelezés, ahol a felhasznált tárhely, nem pedig a felhasználók száma a mérvadó. A levelezés konfigurációját végezheti az Ön cége saját hatáskörben, vagy ránk is bízhatja.

Céges kiszolgáló infrastruktúra

A levelezés mellett vállaljuk cégek teljes infrastrukturális hátterének kiszolgálását, úgy mint:
- Felhős fájlmegosztó alkalmazás, online dokumentumszerkesztéssel és FileStreaming-gel Nextcloud alapokon
- Git verziókövető rendszerek hosztolása
- Argo, CI/CD megoldások implementálása
-Teljes Kubernetes fejlesztést támogató infrastrukturális megoldások kialakítása, automatikus deploymentek
-Remote desktop és VDI megoldások Microsoft platformon

Nézd meg szolgáltatásainkat!

Amit kínálunk

Szakmai támogatás

Igény szerinti szakmai tanácsadást, Oracle és DevOps konzultációt és tréningeket biztosítunk a hosztolt platform megértéséhez és elsajátításához, illetve átvállaljuk az üzemeltetési teendőket (monitorozás, verzió váltás, elérhető hibajavítások telepítése).

Összehangolt működés

A létrehozott különböző rendszer-környezetek, (pl. fejlesztői és teszt környezet) közötti konzisztencia fenntartása hihetetlenül egyszerű a DCI-vel. Az alkalmazások könnyen hordozhatók a különböző platformok, környezetek között.

Biztonságos adattárolás

A nálunk hosztolt rendszerekről biztonsági mentés készül, ahol választható redundáns és georedundáns adattárolási mód is, amely fokozott adatbiztonságot nyújt, hiszen az adatok ez esetben garantáltan Magyarországon tárolódnak a Datatronic földrajzilag is elkülönülő adatközpontjaiban. Emellett az automatikus biztonsági mentéseket is a megrendelő igényei szerint állítjuk be. Vállaljuk DR Site-ok tervezését és kivitelezését a biztonsági mentések távoli tárolásától a szinkronizált, online rendszerekig.

Felhasználóbarát

A hosztolt rendszerekhez adminisztrációs jogot biztosítunk.

Monitorozás

A DCI biztosítja a folyamatos deep dive monitorozást, hogy Ön könnyedén nyomon tudja követni a rendelkezésre álló erőforrások kihasználtságát.

Összpontosítson vállalkozására, fejlesztésre, az infrastruktúrát hagyja ránk!

A rendszerek biztonsága érdekében folyamatosan monitorozzuk azokat, biztonsági mentéseket készítünk és jelezzük, ha erőforrás problémái támadnának a rendszer használata közben. Ez különösen fontos webshopok működtetésénél, ahol különböző terhelésnek kell megfelelnie a rendszernek.

Minden speciális kérést igyekszünk teljesíteni

Amennyiben egyedi infrastruktúrára van szüksége, mi azt is teljesítjük.

Nézd meg szolgáltatásainkat!