Kubernetes Cluster létrehozásáról készített sikeres oktatóanyagot a Datatronic a DevOps Akadémia számára

A Kubernetes egy összetett rendszer. Egy megbízható cluster létrehozásához és menedzseléséhez alaposan ismerni kell a mélységeit. Kivéve, ha van egy eszközöd, ami ezt elvégzi helyetted. A Rancher egy ilyen eszköz. Ezt mutatta be Tóth Gábor DevOps kollégánk egy több mint 1 órás magyar nyelvű videóban, amely 2022. májusában került fel a DevOps Akadémia videós oktató anyagai közé. A Datatronic videója már az első néhány hónap alatt nagy sikert aratott, több mint 40 visszajelzésből csak 5* és 4* értékelést kapott.
A képzési anyag megmutatja, hogy hogyan kell saját környezetben Kubernetes clustert létrehozni a Rancher RKE használatával. Nulláról indulva elsajátítható a Rancher telepítése, majd a Rancher segítségével, webes felületen a Kubernetes cluster létrehozása. A Rancher a kész cluster menedzselésére is alkalmas, így ennek alapjaival is megismerkedhet a néző,  beleértve a cluster mentésének megvalósítási módját is.
A képzés ajánlott mindannak, aki most ismerkedik a Kubernetesszel és egyszerű, grafikus felületet keres hozzá, és annak is, aki egy kiforrott, webes felülettel rendelkező eszközt szeretne a clusterek menedzseléséhez.
A 100% gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén követhetők a lépések, melyekhez részletes magyarázat kapcsolódik, hogy érthető legyen, mi miért történik. A képzés elvégzésével a résztvevő képessé válik on-premise Kubernetes cluster létrehozására és menedzselésére a Rancher segítségével.

Az oktatóanyag itt érhető el: https://devopsakademia.com/course/on-premise-kubernetes-cluster-letrehozasa-es-menedzselese-webes-feluleten/
Ajánlott Datatronic szolgáltatás a témához: https://datatronic.hu/dmc/