Digitális megoldás iskolai fotósoknak

Kis szegmensét alkotják az üzleti világnak a fotós vállalkozások, mégis mindenkit érint valahogy, mert családi vagy üzleti eseményeinket ők örökítik meg. A Datatronic nemrég tapasztalt fotósok bevonásával kifejlesztett egy olyan digitális megoldást, ami a fotós szakma adminisztrációval leginkább terhelt szegmensét, az iskolai fotózást forradalmasítja. Ez az ISKOLAEVKONYV.HU

Mik az iskolai fotózás különleges kihívásai?

Amellett, hogy a fotósnak egy iskolai külső helyszínen levezényelt csoportos fotózás szakmailag is speciális felkészültséget igényel, mert ilyenkor kicsit át kell mennie osztályfőnökbe, és ügyesen kell tudni terelnie, megfelelő pozícióba állítania, hangulatba hoznia vagy lenyugtatnia 20-30 zsibongó gyereket, hogy mindenkiről a legjobb kép készülhessen, a munka neheze igazából a fotózási nap után kezdődik csak, a színfalak mögött.
Mi történik ilyenkor? Iskolánként, osztályonként szét kell szortírozni a képeket, és valahogy meg kell tudni mutatni a szülőknek, hogy tudjanak rendelni. Ezt régebben papír alapon tudták a fotósok megtenni, amihez kismillió apró index képet kellett összeszerkeszteni egy egyéni megrendelő lapra, amit minden diáknak valahogy el kellett juttatni. Ehhez újra vissza kellett menni az iskolába, be kellett vonni a tanárokat, és várni kellett, akár heteket is, mire a gyerekek visszahozták a kitöltött rendelési lapokat, a kiszámolt pénzzel együtt, amit az osztályfőnökök összesítettek, ellenőriztek, és egyben odaadták egy újabb találkozás alkalmával a fotósnak. Az elmaradásokról, kivételekről ne is beszéljünk most. Ez így eleve nagyon nehézkes, hosszadalmas volt, és leterhelte a fotóst és az iskolát egyaránt.
A digitalizációs korszak beköszöntével a fotósok is elgondolkodtak azon, hogy mit lehet tenni? Hogyan tudják egyszerűsíteni az életüket? Az “ügyesebbek” elkezdtek kísérletezni különböző online fotómegosztó oldalakkal, felületekkel, ami az üzleti folyamatukat csak részben tudta lefedni, nem volt gördülékeny minden tekintetben, és nem volt elég biztonságos a használata, sem a digitális fotó fájlok, sem a személyes adatok kezelésének tekintetében. A különböző kezdeményezések különböző szintű gyenge, közepes vagy felemás megoldásokat hoztak. Kevés olyan szolgáltató vagy szoftver fejlesztő cég van, aki teljesen digitalizálni tudta a komplett folyamatot, beleértve a számlaadást és a GDPR megfelelőséget is. Az egyik ilyen a Datatronic Kft, mely fotós szakemberek bevonásával létrehozta az iskolaevkonyv.hu-t.

Mi az, amit az iskolaevkonyv.hu elvégez a fotós helyett?

– Tehermentesíti a fotóst a papír alapú adminisztrációtól és az iskolával való fölösleges személyes kapcsolattartástól,
– Kezeli a szülők rendeléseit,
– Automatikusan számláz,
– Kezeli a szülők bankkártyás fizetéseit,
– Kiküldi e-mailben a digitális fotókat,
– Interface-szel rendelkezik egy nagy teljesítményű fotónyomtató laborhoz, amely intézi a fotónyomtatásokat és szortírozva, gyermekenként (azaz rendelésenként) beazonosítható módon felcímkézve, csomagolva kiszállítja a fotós által megadott címre,
– Iskolánként, osztályonként rendelés összesítő listákat nyomtat, ami a tanároknak megkönnyíti a fotók kiosztását.
Ebben a rendszerben az iskolának nincs más dolga, mint biztosítani az alkalmat magához a fotózáshoz és a végén kiosztani az osztályra, névre szétválogatott, becsomagolt képeket. Nem kell pénzkezeléssel foglalkoznia, mint eddig, ezzel nem terhel plusz feladatokat a tanáraira, és ráadásul az egész folyamat szabályos, törvényes keretek között működtethető, a szülők közvetlenül a fotóssal kerülnek üzleti kapcsolatba, nem az iskolával.

Milyen eredmények várhatók a rendszer használatával?

Nem túlzás azt mondani, hogy az iskolaévkönyv forradalmasítja a fotósok munkáját és egyben az üzletét is, mert olyan tapasztalati adatokat kaptunk a rendszer indulása óta, ami ezt támasztja alá:
– 60% időmegtakarítás
– 30%-kal több kép értékesítés
– megnövekedett digitális fotó értékesítés
– valós idejű rendelés követés (pontosan láltjuk, ki mikor mennyiért vásárolt a rendszeren keresztül)
– elégedett iskolák.

Hogy lehet csatlakozni és mivel jár a rendszer használata?

Az Iskolaévkönyv használatához regisztrálni kell fotósként a rendszerbe, aminek eredményeként létrejön a saját fotós boltunk. Semmi más nem kell hozzá csak egy ingyenes szamlazz.hu fiók és a vállalkozás adatai. A regisztráció folyamatában az Iskolaévkönyv csapata segít, csak egy emailt kell írni a regisztracio@iskolaevkonyv.hu-ra a regisztráció szándékával és a kollégák felveszik a fotóssal a kapcsolatot. A regisztráció ingyenes és semmilyen fix díj nincs, kizárólag az eladott képek utáni forgalmi jutalék, és a számlák mennyiségétől függő adatkapcsolati díj a szamlazz.hu felé (Számla Agent szolgáltatás), mely összességében eltörpül a rendszer használatából származó előnyökhöz képest.

A Datatronic youtube csatornáján jó néhány rövid videó található az iskolaévkönyv használatáról.

Gyere el a következő workshopunkra!

Rendszeresen tartunk a rendszer funkcionális és üzleti lehetőségeit bemutató, egy délutános workshopokat, amelyeken személyesen találkozhatsz a rendszer megalkotóival, akik minden kérdésedre válaszolnak. Emellett, ez kiváló alkalom találkozni rég nem látott, vagy éppenséggel új fotós kollégákkal és egy jót beszélgetni kötetlenül szendvicsek és egy kávé vagy üdítő kíséretében.

Következő workshop: 2024. febr. 15. 14:00 – 17:00


Helyszín: Datatronic Kft rendezvény terem – 2142 Nagytarcsa, Csonka János. u. 6.

A részleteket megtalálod az Iskolaévkönyv facebook oldalán, az Eseményeknél: https://fb.me/e/12aJZaAip
Ha ott leszel, akkor egy különleges tanévkezdő üzleti és fotózási lehetőséggel is meglepünk!

Jelentkezés: https://forms.office.com/r/1nnib9BZZj

További információk: kapolnasi.angelika@iskolaevkonyv.hu , tel: 06-70-421-3483